1927. Книга 1

/ часописи
не визначено
Опис:
За сто літ [Електронна копія] : Матеріали з громад. й літ. життя України XIX і початків XX століття / Іст. секція Укр. АН ; Під ред. М. Грушевського. — [К.] : Держвидав України, 1927–. — 295 с. — Записок б. Історичної Секції Українського Наукового Товариства в Київі; … Кн. 1 — 1927 . — Бібліогр. у підрядк. прим.

Анотація: Представлено першу книгу збірника, який виходив у 1927–1930 роках під редакцією Михайла Грушевського. Всього надруковано шість книг, була запланована сьома. Публікувались матеріали про громадське, культурне і літературне життя України ХІХ – початку ХХ сторіч. Подано статті про І.П.Котляревського, Т.Г.Шевченка, О.В.Маркевича (Марковича), І.Я.Франка, М.Л.Кропивницького, І.К.Тобілевича (Карпенка-Карого). Вміщено портрет В.К.Дебогорія-Мокрієвича та його спогади про М.П.Драгоманова, історичні, літературознавчі статті та ін.



Доступні формати:

PDF

читайте також:

Українська еміґрація Трипільці Україна вчора і нині: Нариси, виступи, есе Symon Petliura and the Jews: A Reappraisal (англ.) Твори. Том 1 Том 02. Волинь i Полiсся. Нiмецька окупацiя. Книга 2

В бібліотеці зібрані всі книги українською мовою в електронному (txt, rtf, doc, pdf, fb2, epub, mobi, djvu) та паперовому форматі. Книжку можна безкоштовно скачати клікнувши на необхідний Вам формат для iPad, iPhone, Android, Kindle, Kobo та інших читалок або купити паперовий варіант тексту з доставкою по Україні. Сайт бібліотеки оптимізований для роботи на телефонах, смартфонах(айфон, анроїд) і планшетах. Потрібну книгу Ви можете легко знайти за допомогою пошуку.