2003, №01-02. Eduard Fischer. Kozmin / Едуард Фішер. Козмин (нім./укр.)

/ часописи
нарис
2003, №01-02. Eduard Fischer. Kozmin / Едуард Фішер. Козмин (нім./укр.)
Опис:
Видавці: Науково-дослідний центр буковинознавства при Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича, Чернівецька обласна рада, Державне управління екології та природних ресурсів у Чернівецькій області.

Спеціальний випуск журналу «Зелена Буковина» пропонує оригінальний німецький текст і переклад українською мовою історичної розвідки Едуарда Фішера «Козмин. До питання про історію польсько-молдавської війни 1497 року», що була вперше видана у Чернівцях 1902 року.
При викладі ходу воєнної кампанії автор – ротмістр жандармерії Буковини– продемонстрував професійні знання з стратегії, тактики та військової топографії. Завдяки цьому йому вдалося, враховуючи стан інформаційності джерел, максимально наближено до реальності висвітлити перебіг воєнних дій. Особливо докладно, визначаючи етапи, автор розкрив хід вирішальної битви у Козминському лісі, розміщеному недалеко від Чернівців.
Через століття після першого видання праця «Козмин» сприймається як вагоме історіографічне досягнення у вивченні польсько-молдавських політичних стосунків кінця ХV ст.

Eduard Fischer. Kozmin. Zur Geschichte des polnisch-moldauischen Krieges im Jahre 1497 = Едуард Фішер. Козмин. До питання про історію польсько-молдавської війни 1497 року / Пер. В.Ю. Іванюк; наук. редактори і автори післямови М.К. Чучко, А.В. Федорук.- Чернівці: Зелена Буковина, 2003. – 80 с.

Доступні формати:

PDF

читайте також:

Багато неба (збірка) Бенкет (двомовний) Будні Станція Пугаловська Таємниці львівської кави ТАКЕ

В бібліотеці зібрані всі книги українською мовою в електронному (txt, rtf, doc, pdf, fb2, epub, mobi, djvu) та паперовому форматі. Книжку можна безкоштовно скачати клікнувши на необхідний Вам формат для iPad, iPhone, Android, Kindle, Kobo та інших читалок або купити паперовий варіант тексту з доставкою по Україні. Сайт бібліотеки оптимізований для роботи на телефонах, смартфонах(айфон, анроїд) і планшетах. Потрібну книгу Ви можете легко знайти за допомогою пошуку.